Web sisällön esitys Web sisällön esitys

OPETTAJILLE

Museovierailu tuo oppilaille ja opettajille virkistävää vaihtelua arkeen. Oppilaat saavat näyttelyistä uusia näkökulmia opiskeltaviin asioihin ja oppivat hahmottamaan kokonaisuuksia. Kulttuurihistoriallisia ja luonnontieteellisiä näyttelyitä kannattaa hyödyntää monessa eri oppiaineessa, kuten historiassa, ympäristötiedossa, biologiassa, kuvaamataidossa sekä tekstiili- ja teknisessä työssä. Parhaiten oppimista tukevat toistuvat ja toiminnalliset museovierailut, joihin liittyy koulussa etukäteen ja jälkikäteen suoritettavia tehtäviä.

Kuopion museon näyttely- ja museo-opetustarjontaan kannattaa tutustua etukäteen verkossa tai käymällä museossa ilman ryhmää. Tällainen tutustumiskäynti on opettajalle ilmainen, ja sen aikana voi suunnitella yhdessä asiakaspalveluhenkilöstön kanssa juuri omalle ryhmälle soveltuvaa opetuskokonaisuutta.

Kuopion museon 3. kerroksessa savutuvan vieressä on oppimistila ryhmille. Tilaan mahtuu työskentelemään kerralla 15 henkeä.

Opetusryhmät pääsevät ohjaajan johdolla tutustumaan museonäyttelyihin pääsymaksutta. Opastus on ilmainen Kuopion kaupungin päiväkoti- ja peruskouluryhmille sekä lukion opetusryhmille etukäteen varattuna.

 

Kuopion museon palvelut opettajille

 

Opettajainfot

Vaihtuvista näyttelyistä järjestetään opettajille infotilaisuuksia, joissa esitellään näyttelyiden sisältöä ja niihin liittyvää opetusmateriaalia. Vuosittain pidetään 3-4 infotilaisuutta, joista tiedotetaan suoraan kouluihin kulttuurikuriireille ja koulusihteereille.

 

Opastukset

Kuopion museon perus- ja vaihtuviin näyttelyihin liittyvät opastukset sopivat päiväkotiryhmille, koululaisille ja opiskelijoille.

Museon opaskierroksen 45 min tai teemaopastuksen 30-45 min lisäksi ryhmien on mahdollista varata myös puolikasopastuksia eli ryhmän voi jakaa kahteen osaan. Molemmille ryhmille järjestyy näin 25 minuuttia opastusaikaa.

Lue lisää >>

 

Työpajat

Kuopion museon perus- ja vaihtuviin näyttelyihin liittyvät työpajat sopivat päiväkotiryhmille, koululaisille ja opiskelijoille. Maahanmuuttajaryhmille on räätälöity omia työpajakierroksia, jotka tukevat suomen kielen oppimista ja suomalaiseen kulttuuriin perehtymistä.

Työpajan voi toteuttaa joko oppaan johdolla tai omatoimisesti. Museon asiakaspalveluhenkilökunta antaa omatoimiryhmälle työpajoihin liittyvän havaintomateriaalin ennen kierrosta.

Lue lisää >>

 

Museopolku ja muut omatoimiset kierrokset

Museopolku on 3-luokkalaisille tarkoitettu osa peruskoululaisten Kulttuuripolkua. Museopolku-tehtävät tehdään omatoimisesti opettajan johdolla.

Lue lisää >>

Kuopion museon näyttelyihin liittyy useita opettajan johdolla tehtäviä omatoimisia kierroksia päiväkotiryhmille ja eri luokka-asteille.

Lue lisää >>

Toiveretki näyttelyyn 9.2. - 1.4.2017 on laadittu pedagoginen opas. Oppaaseen sisältyy sanataidetehtäviä ja työpajaehdotuksia. Tehtävissä on pyritty
huomioimaan eri ikäryhmät/luokka-asteet.

Lue lisää >>

 

Lainattavat materiaalit

Kouluihin lainattavat materiaalit sopivat esimerkiksi historian, ympäristötiedon tai biologian tunnin elävöittämiseen.

Lue lisää >>

 

Verkkonäyttelyt

Verkkonäyttelyt soveltuvat parhaiten lisätiedon etsimiseen esimerkiksi esseitä, ryhmätöitä tai projekteja varten.

Lue lisää >>

 

Kulttuurikasvatusaineisto

Pohjois-Savon museot ovat yhdessä koonneet alueen historiaan ja kulttuuriin liittyvää tietoaineistoa, jota voi hyödyntää omatoimisessa opiskelussa tai lisätiedon lähteenä.

 Lue lisää >>

 

Ympäristökasvatusaineisto

Kuopion luonnontieteellisen museon sivuilla on runsaasti tietoa niin kasveista, eläimistä kuin luonnontutkimuksestakin. Aineisto soveltuu parhaiten opettajan tai opiskelijoiden käyttöön.

Lue lisää >>

 

Web sisällön esitys Web sisällön esitys

KUHMUn Flickr tili Kuopion luonnontieteellinen museo Twitterissa