Web sisällön esitys Web sisällön esitys

NÄYTTELYT

Kuopion museon perusnäyttelyt esittelevät itäsuomalaista luontoa ja kulttuurihistoriaa. Lisäksi museossa järjestetään vuosittain useita vaihtuvia näyttelyitä, joiden teemat täydentävät näyttelykokonaisuutta ja liittyvät usein ajankohtaisiin tapahtumiin tai ilmiöihin.

Luonnontieteellisessä perusnäyttelyssä kerrotaan itäsuomalaisen metsä- ja järviluonnon vuodenkierrosta. Valoisan ja lämpimän mutta lyhyen kesän jälkeen koittaa pitkä ja pimeä talvi, jonka vaikeisiin olosuhteisiin eläinten ja kasvien on pakko sopeutua. Tosin vielä ankarammat olot vallitsivat noin 30 000 vuotta sitten jääkaudella, kun Pohjois-Savossakin vaelteli valtavia mammutteja.

Kulttuurihistorialliset perusnäyttelyt esittelevät Pohjois-Savon esihistoriaa, paikallisia elinkeinoja sekä teollistumista. Hämärässä savutuvassa voi eläytyä sadan vuoden takaiseen aikaan, jolloin valoa toivat sähkölamppujen sijasta päreet ja kulkuvälineenä toimi auton asemesta hevonen. Tuoreempaa kulttuurihistoriaa pääsee haistelemaan Karvosen kahvikauppaan, joka toimi Kuopiossa 1930-luvulla.

 

Web sisällön esitys Web sisällön esitys

Esimerkkejä perusnäyttelyistämme:

Web sisällön esitys Web sisällön esitys

KUHMUn Flickr tili Kuopion luonnontieteellinen museo Twitterissa