Web sisällön esitys Web sisällön esitys

Luennot, retket ja muut yleisötapahtumat 2017


Luento: Tarja Lappalainen: "Rakkautta, riitoja ja kirjoittamisen paloa – Elisabet Järnefeltin ja Minna Canthin kirjalliset salongit".
to 27.4. klo 17.30
 

Luento liittyy Korttelimuseossa 7.4. avautuvaan Vapaus, rakkaus, tasa-arvo –näyttelyyn.

 


Retki: Villiinny keväästä
la 20.5. klo 14.00-20.00 Pilpassa


Koko perheen ulkoilupäivässä Pilpassa voit muun muassa tutustua alueen luontoon, luonnon hyvinvointivaikutuksiin ja polkupyörän keväthuoltoon. Lapsille on järjestetty omaa puuhailua. Tarjolla on myös nuotiokahvia ja pientä purtavaa. Rantasauna lämpiää klo 15 alkaen, yhteissaunaan tarvitaan pyyhe tai uimapuku. Pyöräilijöille on yhteislähtö Siskotytön patsaalta klo 14.


Retki on osa Juhli Suomen luontoa -kokonaisuutta. Suomen luontoa juhlitaan kesän aikana kolmena päivänä yhdessä Puijon Ladun ja Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistyksen kanssa. Päivien tarkemmat ohjelmat löytyvät osoitteesta www.luonnonpaivat.fi

 


Retki: Keppihevosella Puijonsarveen
ke 31.5. klo 18.00-19.30


Tervetuloa koko perheen keppihevosretkelle Puijonsarveen! Tapaamispaikka on Aaro Jalkasen patsas Puijonsarventien varrella. Patsaan kohdalla on pieni parkkipaikka, mutta lähelle pääsee myös busseilla 21 ja 20. Puijonsarven laavulla voit paistaa makkaraa ja syödä omia eväitä. Retki kestää noin 1,5 tuntia. Lisätietoja: puh. 044 718 1543

 


Retki: Geologiaretki Valkeisenlammelle
ti 13.6. klo 18.00


Kesäkuussa perehdytään eri geologisten aikakausien kiviin sekä kiven käyttöön rakentamisessa. Lähtö on klo 18 Kuopion kaupunginteatterilta (Niiralankatu 2). Osallistujille tarjotaan kahvit Lounas-Salongissa. Retki järjestetään yhteistyössä Geologian tutkimuskeskuksen kanssa. Lisätietoja: puh. 029 503 3005

 


Retki: Rakastu kesäyöhön
la 17.6. klo 18.00-23.00 Pilpassa


Ohjelmassa on muun muassa luonnonkukkien esittelyä, metsäjoogaa sekä yöttömän yön lintu- ja lepakkoretket. Rantasauna on lämmin klo 23 saakka, yhteissaunaan tarvitaan pyyhe tai uimapuku. Nuotion ääressä voit tunnelmoida vaikka aamuun saakka. Voit myös yöpyä alueella omassa teltassasi. Ilta aloitetaan luonnonkukkapäivän retkellä, jolle lähdetään ryhmäpuutarhan parkkipaikalta klo 18.

Retki on osa Juhli Suomen luontoa -kokonaisuutta. Suomen luontoa juhlitaan kesän aikana kolmena päivänä yhdessä Puijon Ladun ja Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistyksen kanssa. Päivien tarkemmat ohjelmat löytyvät osoitteesta www.luonnonpaivat.fi

 


Lasten luontokuvakurssi
ke 21.6. klo 11.00-13.00 Kuopion korttelimuseossa


Kokoonnumme klo 11.00 Kuopion korttelimuseon pihalla. Kurssilla opetellaan sommittelua, lähi- ja maisemakuvien ottamista sekä valon hallintaa. Oma digipokkari tai kännykkäkamera mukaan. Sateen sattuessa kurssi pidetään Korttelimuseon sisätiloissa, jolloin teemana on aikamatka menneisyyteen.
Ilmoittautumiset ja lisätietoja: puh. 017 182 603. Kurssille mahtuu 15 ensin ilmoittautunutta lasta. Ikäsuositus 8-11 vuotta.

 


Laivaretki Iivarinsaloon
la 19.8. klo 10.00-16.00


Elokuussa seilataan Iivarinsaloon. Saaressa voit onkia, paistaa makkaraa, osallistua ötökkäsafarille ja kasviretkelle, tutustua esihistoriallisiin asuinpaikkoihin, tarkkailla lintuja tai lähteä koko perheen seikkailuretkelle. Tarkempi ohjelma jaetaan laivalla. Takaisin palataan klo 16. Risteilylle voit ilmoittautua 9.6.2017 klo 9 alkaen (puh. 044 718 1543). Mukaan mahtuu 75 ensin ilmoittautunutta.
RETKI ON TÄYNNÄ.


 


Retki: Juhli luontoa Puijolla
la 26.8. klo 10-15.30


Päivä aloitetaan lipunnostolla Puijon laella klo 10.00. Kuopion Nuorisokuoro kajauttaa samaan aikaan laulutervehdyksensä Suomen luonnolle.

Puijon laella on klo 10–13 erilaisia tapahtumia, jotka aloitetaan Puijon Majan edestä.
  • Sieninäyttely ja sienineuvontaa Puijon Majan terassilla
  • Saniaisretki Satulanotkoon klo 10.15
  • Koko perheen ötökkäretki klo 10.30
  • Puijo taiteessa –kierros lakialueella klo 11.00
  • Puijon monimuotoinen luonto –kävely klo 11.00
  • Erilaisia koko perheen aktiviteetteja

Puolilta päivin Puijo raikaa yhteislaulusta, joka aloitetaan klo 12 Puijon Majan vieressä olevalla aukiolla. Laulua ohjaa Jaana Turunen Laulukoulu Maestrasta. Laulutuokio kestää noin 45 minuuttia.

Yhteislaulun jälkeen klo 13 lähdetään kävelemään Puijon selännettä pitkin kohti Puijonsarven laavua. Laavulla voi syödä omia eväitä ja paistaa makkaraa.

Makkaranpaistoa siivittävät klo 14 alkaen yhteiset nuotiolaulut Pertti Miettisen kitaran säestyksellä.

Yhteislaulun jälkeen voi siirtyä myös Puijon vanhalle tielle tai pesäpalloareenalle seuraamaan mäkiautokilpailua, joka alkaa kello 13. Mäkiautokilpailusta tiedotetaan tarkemmin erikseen.

Puijon tornista avautuvia kansallismaisemia voivat kaikki ihailla koko päivän ajan lastenlipun hinnalla.

Puijolle pääsee keskustasta busseilla, joiden aikataulut selviävät myöhemmin. Myös laavulta keskustaan on bussikuljetus.

Retki on osa Juhli Suomen luontoa -kokonaisuutta. Suomen luontoa juhlitaan kesän aikana kolmena päivänä yhdessä Puijon Ladun ja Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistyksen kanssa. Päivien tarkemmat ohjelmat löytyvät osoitteesta www.luonnonpaivat.fi

 


Sieniretki Maaningalle
la 16.9. klo 10.00-15.00


Syyskuussa lähdetään bussilla Maaningalle sieneen. Ota mukaan sieniveitsi, kori, säänmukaiset vaatteet ja omat eväät. Retkelle lähdetään Maljalahdenkadulta kaupungintalon takaa, jonne palataan klo 15. Retkelle voit ilmoittautua 14.8. klo 9 alkaen (puh. 044 718 1543). Mukaan mahtuu 50 ensin ilmoittautunutta. Retken hinta 5 € maksetaan käteisellä.

 


 

 

Web sisällön esitys Web sisällön esitys

KUHMUn Flickr tili Kuopion luonnontieteellinen museo Twitterissa