Web sisällön esitys Web sisällön esitys

Lainattavat materiaalit

Lainattavia materiaaleja voidaan käyttää päiväkodeissa, kouluissa oppitunneilla tai vaikkapa ikäihmisten virikeaineistona.

 


Kasvien opintokokoelma
(alakoulut, yläkoulut, lukiot)

Opintokokoelmalaatikosta löytyy metsien, pihojen, niittyjen ja soiden tavallisimpia kasveja sekä vinkkejä kasvien keruuseen.

Tiedustelut:
Mari Wikholm
luontopedagogi
puh. 044 718 1543
mari.wikholm(at)kuopio.fi


Talvilinnut
(päiväkodit, alakoulut, yläkoulut)

Laatikosta löytyvät lintulaudan tavallisimmat siivekkäät vieraat ja talvisessa metsässä tirskuttavat pikkulinnut ympäristötiedon tai biologian lajintunnistusharjoittelua varten.

Tiedustelut:
Terho Hämäläinen
konservointimestari
puh. 044 718 2648
terho.hamalainen(at)kuopio.fi


Hyönteisten opintokokoelma
(päiväkodit, alakoulut, yläkoulut, lukiot)

Upean hyönteiskokoelman avulla voi tutustua selkärangattomien uskomattomaan monimuotoisuuteen. Pakettiin kuuluu myös tehtäväehdotuksia ja ohjeet oman ötökkäsafarin järjestämiseksi!

Tiedustelut:
Mari Wikholm
luontopedagogi
puh. 044 718 1543
mari.wikholm(at)kuopio.fi


Perinteen keruun työpaja

Työpajan avulla lapset ja nuoret pääsevät tutustumaan stipendiaattien tekemään perinteenkeruutyöhön sekä pääsevät itse keräämään perinnettä omalsta elinympäristöstään Pohjois-Savossa. Perinteenkeruun työpajalaukku on lainattavissa Kuopion museon asiakaspalvelusta ti - la klo 10 - 17.

Perinteenkeruun työpajaa koskeviin kysymyksiin vastaa tuottaja (ma.) Karoliina Autere karoliina.autere@kuopio.fi .

Lataa työpajan aineisto PDF-muodossa:

Perinteenkeruun työpajan aineistot ja tehtävät

 


Vipinää ja virikettä Pohjois-Savon esihistoriaan –opetuspaketti

Opetuspaketti sisältää esihistoriallisen ihmisen selviytymislaukun, arkeologin työtä esittelevän DVD:n Indiana Jouko, arkeologisen kaivauksen maakerrostumalaukun sekä arkeologin työvälineitä omatoimisia kaivauksia varten. Ohjeet löytyvät laukusta. Opintokokonaisuuteen kuuluu myös kouluille suunniteltu Pohjois-Savon esihistoriaa –sivusto osoitteesta: linkki. Sivustolta löytyy runsaasti tehtäviä. Tutustu myös Pohjois-Savon muistin sivustoon: www.pohjois-savonmuisti.fi.

Lainaus: Kuopion museosta sekä museokierrokselle että oppilaitoksiin maakunnallisesti. (017) 182 603, kuopionmuseo(at)kuopio.fi.


Junamatka Savosta Helsinkiin
(ikäihmiset)

Matkalaukkuun on pakattu Mirjan ja Veikon matkatavaroita. Kovin montaa vaatekappaletta ja esinettä ei laukkuun mahdu mutta tärkeimmät ainakin mukaan on saatu. Lehdessä on kivoja juttuja ja mainoksia vuosilta 1950—1960. Voit kuunnella myös lauluja ja Markus-sedän tarinoita. Mukana on myös äänitys presidentinvaaleista vuodelta 1956.

Tiedustelut ja materiaalin varaukset:
Kuopion museon asiakaspalvelu
puh. (017) 182 603
kuopionmuseo(at)kuopio.fi

 


Lainattava kansanpuvun käsityölaukku
Vaatteet waroja myöten –näyttelystä

Laukku on 1800-luvun pohjoissavolaista kansan pukeutumista ja naisten käsityötä esittelevän näyttelyn opintopaketti. Kohderyhmänä ovat tekstiilikäsityöryhmät peruskouluissa ja oppilaitoksissa.

Tiedustelut ja varaukset:

Kuopion museo p. (017) 182 603 kuopionmuseo(at)kuopio.fi

Kuopion korttelimuseo p. (017) 182 625 korttelimuseo(at)kuopio.fi


Web sisällön esitys Web sisällön esitys

KUHMUn Flickr tili Kuopion luonnontieteellinen museo Twitterissa