Web Content Display Web Content Display

Skeittarit museossa

Pienoisnäyttely
19.1.—9.9.2012

(3.kerros)

Pienoisnäyttely esittelee kuvin ja esinein kuopiolaista skeitti- kulttuuria 1980-luvun loppupuolelta aina nykypäivään saakka. Harrastajilta kerätty aineisto liittyy Museoviraston käynnistämään nuorisokulttuurin nykydokumentointihankkeeseen, joka alkoi keväällä 2011. Tähän nuorisokulttuurin tallennushankkeeseen liittyvät internet-sivut aukesivat vuodenvaihteessa ja sivuilla ovat Kuopion skeittarit omana osionaan osoitteessa www.nuorisokulttuurinyt.fi.

Näyttelyssä on esillä tuon internet-koosteen lisäksi runsas kuvakooste kuopiolaisista skeittareista ja heidän taidonnäytteistään. Kuvien lisäksi esillä on harrastukseen liittyviä välineitä mm. lautoja, trukkeja ja skeittikengät.

Pienoisnäyttelyssä kerrotaan myös kuinka skeittareiden harrastuspaikat ja skeittausolosuhteet ovat muuttuneet vuosien varrella. Kuopiosta on noussut lahjakkaita harrastajia lajin valtakunnalliselle huipputasolle kuten Marko "Hakki" Harmaala, Aleksi Fräki, Jani Mäkelä ja Erik "Eesu" Lehtola, he ovat myös esillä näyttelykuvissa.

Marko Harmaala ja switch crooked grind.
Kuva: Kuopion kulttuurihistoriallinen museo / Mika Varonen, 2008.

 
Antti Lampinen ja ollie.
Kuva: Kuopion kulttuurihistoriallinen museo / Mika Varonen, 2006.

Web Content Display Web Content Display

KUHMUn Flickr tili Kuopion luonnontieteellinen museo Twitterissa